Til forsiden austevollnytt.no
Forsiden.htmlForsiden.htmlshapeimage_1_link_0

Torsdag 24.11.2022 - 10.00

Umettelig marked, eller optimistiske selgere?

Vil selge 17 rorbuer på Bjånestangen

Slik blir siste skudd på stammen av rorbuprosjekter i Austevoll seende ut om selgerne får napp hos potensielle kjøpere. (Utsnitt fra salgsprospekt)

Langs sjøkanten på Bjånestangen prøver nå utbygger å selge 17 rorbuer - som boliger.


Priser er satt til mellom 3,4 og 7,5 millioner kroner for ferdig oppsatte boliger med arealer fra 53,4 til 147 kvadratmeter. 

Alle blir liggende vestvendt med sol og med tilgang til kaiarealer/marina.

Det er Bjånestangen Eiendom AS (Blænes Eiendom AS) og OMD Invest AS (Ole Martin Drivdal) som i dag er eier og er utbygger av arealene.

Bjånestangen Eiendom fikk hånd om tomtene allerede i 1997.


Ikke varmt hvetebrød

Dermed er enda et rorbuprosjekt sjøsatt i Austevoll. Så langt ser markedet ut til å være umettelig om prosjektene ligger i skjermet havn og med solen inn i sjøfronten.

Nettopp beliggenhet på rett solside kan se ut til å være avgørende for om et slikt rorbuprosjekt ender opp som en salgs- eller lagersuksess.

Et slikt eksempel ser ut til å ligge på motsatt side av ‹‹Industrien›› på Storebø - altså på østsiden av Bjånesøy.

Der har det i lang tid nå vært forsøkt solgt ferdig byggeklare arealer for oppføring av nøst - altså ikke ‹‹rorbuboliger››.

Prisen for tomter med ferdig betongkai i front varierer fra 800.000 til 1 million. 3 av de i alt 12 kaitomtene er solgt tidligere, og nylig er prosjektet på nytt annonsert i markedet.

Så langt er det solgt 3 av i alt 12 tomter i dette prosjektet på Bjånesøy. (Utsnitt fra salgsprospekt)