Forsinket Lerøybåt

hjem på nyåret!

Arbeidsbåten ‹‹LERØY TROLLFJORD›› er straks klar for sjøsetting ved byggeverftet i Polen - og er forventet hjem til Austevoll en gang på nyåret! (Illustrasjonstegning)

Til forsiden austevollnytt.noForsiden.htmlForsiden.htmlshapeimage_1_link_0

Tross stadige forsinkelser kommer nå snart siste generasjon oppdrettsbåt til Lerøy Sjøtroll i Austevoll.


Etter hva austevollytt.no forstår skulle den nye båten for lengst ha vært levert fra byggeverftet i Polen.

For i lengre tid nå har et skipsverft i Polen bygget en helt ny arbeidsbåt som skal virke i hele Lerøy Sjøtroll sitt  konsesjonsområde - inkludert Austevoll.

Båten, som allerede har fått navnet  ‹‹LERØY TROLLFJORD››, utpreger seg ved første blikk med sin størrelse - som er ny innen Lerøykonsernets egne servicebåter.


Sprenger grenser

Med en lengde på over 18 meter  løftes Lerøy sin nyeste båtinvestering til et nytt nivå hva gjelder selskapets arbeidsbåter.

Men, i den størrelsen venter også nye sertifikatkrav for ansvarlig båtfører ombord. Den person må ha såkalt D6 - dekksoffisersertifikat klasse 6 for at båten skal kunne føres etter alle sjøfartsdirektoratets regler!


Slutt på 8 til 4 jobbing

Ettersom båten kun vil ha sin stasjon i Austevoll, men virke i hele Lerøy Vest sitt arbeidsområde, vil dermed mannskapet - som skal utgjøre 4 personer - bo ombord i båten i den 14 dager lange vaktperioden

Tirsdag 15. oktober 2022

arbeidskiftene foregår. For mannskapene til de fleste mindre arbeidsbåter i oppdrettsnæringen, virker arbeidsdagen ofte motsatt - med frikobling om ettermiddagen.

2 motorer - 2 kraner

Som bildet viser er båten utstyrt med to hydrauliske kraner. Dessuten er skipet utrustet med en motor plassert i hvert av de to ‹‹katamaran››-skrogene.

Videre er Lerøybåten utrustet

med en batteripakke som gir strøm til drift av båt og utstyr under arbeidsopphold ved ‹‹ringene›› - uten at skipets hovedmotorer er i gang.