3.6.2023

Lørdagsjobbing kan medføre så mangt:


Donaldbil + kraftverk på taket, og betongpiss!

I finværet tidligere i dag - med kamera og myseøyne - ble følgende observert, og hermed presentert for Austevollytt sine lesere:


Ekte Donaldbil!

Mens kånemor er inne på Extra for å skaffe fødevarer, viser Rolf Haugland stolt sin nyeste investering: En 1954 modell Austin Sommerset med 83.000 kilometer på telleren.

-Hentet bilen på Bømlo noen måneder tilbake i tid, prater Haugland til Austevollnytt. Den tidligere bilmekanikeren starter motor og tuter stolt i fløyten! Med originale skinnseter i behold, ratt på rette siden og ikke minst romslig ‹‹maskinrom›› under donaldpanseret, har Haugland sikret seg mot fritidsproblemer for evig tid!

-Det blir nok noen små lakkjobbinger her og der, tvitrer eieren tilbake når vi spør om bilens fremtid..

Og vi spurte selvsagt ikke om prisen på kjøretøyet, som ble bruktimportert til Norge i 1985.
Svart på rødt!

Denne flotte boligen på Mehaugen følger trenden med eget kraftverk på taket. Men, er det nå estetisk riktig det vi ser her? -Å bryte opp en ellers flott rødfarget takfasade med svarte plater i ulik design, kan nok få enhvær arkitekt bak en slik bygning til å snu seg i graven, mener vi. Hvorfor er ikke byggenæringen kommet lenger med å utvikle slike solkasser enn det vi ser her. For hva med å utforme strømfangerne slik at de glir pent inn som del av takets overflate, inkludert  taksteindesign ‹‹og det hele››? Bare stiller spørsmålet i sakens anledning.


Betongpiss

Vi har tidligere rapportert om utvidelsen av vegen ned bak Austevoll Laksepakkeri, og arbeidet som er gjort i den anledning. Her kommer en sluttrapport: I dag ble  nemlig ‹‹fasaden›› langs fjellsiden ferdigdusjet med ‹‹betongsøl›› via en fjernstyrt sprøyte. Søl var det så mye av at trafikken ble stoppet akkurat når nettopp selve sølingen foregikk.

Til forsiden austevollnytt.noForsiden.htmlForsiden.htmlshapeimage_1_link_0