Til forsiden austevollnytt.noForsiden.htmlForsiden.htmlshapeimage_1_link_0

Mandag 21.11.2022

Remakjøpmann Kristoffer Foss:

Får strømregning

på over 1 million..

Økte strømkostnader slår nå ekstremt ut for næringsdrivende også i Austevoll.

Tredobling av regningen er resultatet så langt i år for Remabutikken på Storebø.

Frem til 1. september i fjor nådde strømregningen til den lokale Rema 1000 butikken opp i 388.000 kroner. -For samme tidsrom i år kom samme regning på 808.000 kroner, forteller driveren av Rema 1000 på Storebø, Kristoffer Foss til austevollnytt.no.

Reddes av Rema sentralt

Dermed passerer den lokale Remabutikken over millionen i strømkostnader innen året er omme. -Det er et enormt beløp for meg som fortsatt er i en oppstartfase, sier Foss.

-Og om ikke Rema sentralt hadde stilt opp med ekstra likviditet til meg og andre Remabutikker med høye strømregninger, ville dagens strømkostnader kunne satt hele bedriften i fare, forteller den 24 år gamle kjøpmannen.

Oppgang fra første dag

Foss overtok driften av Remabutikken for vel ett år siden gjennom selskapet Kristoffer Foss AS. Han forteller at omsetningen har øket jevnt og trutt fra første dag han og selskapet hans overtok driften av matbutikken.

-Det gjelder å få kundene til å trives, men da må alle ting i butikken fungere 100 %.
-Konkurransen er hard i Austevoll blant annet med to andre matbutikker beliggende i bortimot gangavstand fra min butikk.

Kjøpmannsblod i årene

Foss flyttet til Austevoll da han fikk kontrakten på å overta Storebøbutikken. Han har selv fått butikkdrift inn med morsmelken. Hans far drev nemlig Remabutikk i Fyllingsdalen og onkelen driver en tilsvarende butikk på Midtun.

Dermed skulle alt ligge tilrette for at butikken i Austevoll nå har fått en perfekt ildsjel med den rette erfaring og bakgrunn som skal til for å gjøre suksess på lang sikt, mener austevollnytt.no.

Kristoffer Foss har sett strømregningen tredoble seg i år.. (Foto: Rolf Lunde)