For med 53 millioner i fiskeriinntekter i 2022  kan  Troland Havfiske AS nå vise til 200.000 kroner i underskudd i fjor. Resultatet i 2021 gikk i minus med nesten 3 millioner kroner. Men det var ikke dårligere enn at eierne bevilget seg 5,9 millioner i utbytte - etter de to svake år!

Men mellom disse tall, ligger en last med verdier som viser at selskapet er bunnsolid i henhold til regnskapene - og enda mer solid om en legger faktiske verdier til grunn! Les hvorfor her:

I de to foregående år, 2020 og 2019 ble resultatet på henholdsvis 9,8 og 10,5 millioner i overskudd etter skatt!

Og på bakgrunn av den opparbeidete bokførte egenkapitalen, som nå utgjør 42 millioner kroner, må solid fiskeriselskap kunne nyttes om Troland Havfiske AS.

Bak egenkapitalen er det å bemerke at mesteparten i dag består av innskutt kapital - og ikke penger tjent over driften på den båten selskapet i dag eier.

Til forsiden austevollnytt.noForsiden.htmlForsiden.htmlshapeimage_1_link_0

Troland Havfiske AS:


Tjente ikke penger,

likevel bunnsolid..


Hvordan kan det ha seg at et selskap gjennom de seneste år ikke har tjent særlig

med  penger, men er bunnsolid likevel?

2.6.2023

Fiskebåten ‹‹MORTEN EINAR›› ble innkjøpt av Troland Havfiske AS i 2019 (Nettfoto)

Båt til 125 millioner

I 2019 kjøpte Trolandfirmaet en 64 meter lang fiskebåt bygget i 2012 ved Eidesvik Skipsbyggeri i Uskedalen, og døpte den ‹‹MORTEN EINAR››. Båten fikk de skjøte på for 125 millioner kroner.


Trolandfamilien eier

Trolandselskapet er i dag eiet via Troland Havfiske Holding AS med 48 %  av Abraham Inge Troland, Tre Søsken AS 20 % (Anne Linn Troland Hoff, Diana E Troland Pedersen og Britt Maren

Troland), Partrederiet Grønstøl ANS 20 %, og Troland Havfiskeselskap AS/Morten Einar Troland eier 12 %.