Kremmer prøver å fikse høye strømpriser:

Driver butikk

i sibirkulde!

Fredag 16. desember 2022

Jon Sørtvedt dresser seg opp med vinterklær for å holde varmen inne i butikken sin. (Foto: Rolf Lunde)

I et forsøk på å overleve vinterens skyhøye strømpriser har Jon Sørtvedt gått til det drastiske skritt å slå av all varme i butikken sin.


Og for nærmest ikke å fryse i hel på jobben, ekspederer Sørtvedt kundene sine i den tusen kvadratmeter store Mekk-butikken på EIdsbøen med skjerf, lue og vinterkakke - pluss skinnhansker på kroppen!

Utenfor er det den dag austevollnytt.no er på besøk hos Sørtvedt minus 6 grader, hvilket kan føles som sibirkulde for austevollinger.


Sparer i strie strømmer (!)

-Det er bare å regne ut selv hva det vil koste å varme opp 8 eneboliger uten noen strømstøtte, kontrer kjøpmannen når vi spør hva han sparer i kroner og øre på det ekstraordinære tiltaket.

Om en da forsiktig anslår varmekostnadene til 5.000 kroner per måned for et hus, dreier det seg for han altså om 40.000 hver måned, eller flere hundre tusen kroner vinteren gjennom.


Det er nemlig beløpet Sørtvedt hevder å spare på å pine seg selv og sine kunder med kalde salgslokaler.

-Dog blir det ikke iskalt her inne, forteller Sørtvedt - og peker på  over hundre lysarmaturer i taket som hindrer frosten å angripe varer, ansatte og kunder!

Og når det gjelder kunder, så er en eldre dame på besøk når vi  er innom. Hun er vinterkledd og ser ikke ut til å anfekte at varmen er av i lokalet. En annen kunde er enig med Sørtvedts sparetiltak, og nytter anledningen til å glose opp noen fæle ord om regjeringen og det han kaller handlingslammelse derfra..


Og Mekk-kremmeren lar heller ikke anledningen gå fra seg for å gi en pekefinger til politikere - og folk flest: -Samtidig med rekordhøye priser på strøm har Norge rekordeksport - og landets øverste ledelse virker handlingslammet, og ikke løsningsorientert: -For svært få av landets bedrifter har sett seg nytte i å søke om den nye, men kompliserte strømstøtteordningen - Mekkbutikken min inkludert, avslutter den vinterkledde herremannen!