Til forsiden austevollnytt.noForsiden.htmlshapeimage_1_link_0

Lions Club Austevoll på hugget før jul:

Ørretsalg til gode formål

Fredag 23. desember 2022

Først trodde vi en lokal røkter hadde plassert seg  midt i handlegaten i Bekkjarvik Torg for å selge fisken sin ferdig røket og plastpakket.

Men der tok vi feil, for det var folk fra den lokale Lions klubben i bygden som hadde salgsfremstøt denne siste helgen før julehøytiden tar til.


Og salg ble det, for den flotte røkte fisken gikk unna nærmest som varm hvetebrød når ildsjel Geir Bergflødt skar prøveskiver til potensielle kunder.

Han og kompanjongen Torleif Ole Samland forteller at Lions denne helgen har hatt tilsvarende fremstøt på Storebø, Stolmen og Bakkarsund.

Samlet ‹‹drar›› Lions inn rundt 20.000 kroner netto på initiativet etter salg av nesten 400 ørretsider.

Pengene denne gang er ikke øremerket noe spesielt prosjekt.

Det var de derimot litt tidligere i år da Lions Club Austevoll sitt julelotteri klarte å samle inn 50.000 kroner til prosjektet Hjerterom i Havgapet, informerer Bergflødt ivrig.

Han legger til at samme initiativ fikk hele 90.000 kroner i fjor.

-Lions Club Austevoll takker alle som har bidradd med å kjøpe ørret, og ikke minst Sotra Sjømat AS som har sponset klubben. På denne måten kan vi hjelpe medmennesker i Austevoll som sliter, poengterer Geir Bergflødt.

Geir Bergflødt og Torleif Ole Samland  i Lions Club Austevoll med ørret for salg i Bekkjarvik Torg.

To damer fikk gratis Juleved!


Etter utlysing på sosiale media ble to eldre damer fra Austevoll utvalgt til å motta gratis knusktørr bjørkeved i Julegave! Dette initiativet var ment å treffe personer med særlige behov.

I år - og dermed første år tiltaket virker - var det derfor to personer - på forskjellige adresser i kommunen - som i dag fikk glede av bjørkekubbene. I dag fikk de nemlig begge tilkjørt en diger (!) sending med norsk bjørkeved fra nissen i Austevoll! Dermed er det bare å håpe på at veden varmer. 

Og hvem var så primus motor bak dette tiltaket?

-Det var Austevollnytt, bare så det er sagt..

God Jul alle sammen!